EVLİLİĞİN HAYATIMIZDA Kİ YERİ

Evlilik bizim için neden önemli? Evlilik hayatımızın dönüm noktası olabilir mi? İdeal evlilik yaşı kaç olmalı? Boşanmaların artmasının sebebi nedir? Evlilikte kültür farkı önemli mi? Evlilikte iletişimin mutluluğa etkisi var mı? Şartlı bir sevgi olabilir mi? Evlilikte anlaşmazlık ve çatışmaları nasıl önleyebiliriz? Evlilikte aileler ve aile yapısı önemli mi? Aşk  ve sevgi olmadan evlilik yapılabilir mi? Mantık evliliği doğru mu?

Evlilik aşkın doruk noktasına ulaştığı en son noktadır. Hayatınızı birine adamak, hayatınıza dair herşeyi paylaşmak istediğiniz kişiyle  evlilik düşünebilirsiniz. Bazılarımız ” ben mantık evliliği yapmak istiyorum” dese bile aslında her evliliğin başlangıcı sevgidir. Hiç kimse duygu ve hissiyatı olmadan bir başkası ile evlenip aynı yastığa baş koymak istemez. Bu belki 60 yaş ve üzerindeki kişilere çok uygun bir tarif olmayabilir. Çünkü insanın bedeni yaşlandığı gibi ruhu ve duygularıda yaşlanır. Ancak ilerleyen yaşlarda mantık evliliği yapılabilir ve bu aşamada duygulara çok önem verilmez.

Mutlu Evliliğin Sırları ve Evliliğin Önemi

Evlilik tüm toplumlarda önemli bir kavramdır. Genelde her insanın hayatında gerçekleştirmiş olduğu evlilikler sadece insan neslinin devamını sağlamak için değil, aynı zamanda tarafların sosyal ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için yapılmamalıdır. Ne yazık ki bazen etrafımızda böyle evlilikler görmekteyiz ve bu durum hem bireyler için hemde toplum için gerçek anlamda üzücü bir durumdur. Evlilik bireylerin birbirlerini bir araç olarak görmesi üzerine kurulmamalı gerçek bir sevgi, saygı ve güzel bir bağ üzerine kurulmalıdır.

Evlilik bir bakıma insan hayatının dönüm noktasıdır hayatında vereceği en önemli kararlardan birisi olup, yanlış veya acele kararlar vererek kendini hayatı boyunca üzecek kararlar vermeden alınması gereken bir dönemdir. Bireylerin farklı amaç ya da öncelikler ile evlilik yapmaları ilerde çözümlenmesi zor durumlar yaşayabilir yada iki tarafından çok yıpranması sonucunu doğurabilir. Bazen evlilik öncesi görüşmelerde yada flört döneminde kişi karşısındakinin gerçek amacını anlayamaz ve bu kişiler arasında birbirini yanlış tanımalarına sebep olur bu yüzden böyle dönemlerde empati kurarak karşımızdaki insanı düşünerek hareket etmeliyi ve gerçekleri, kendimizi olduğu gibi anlatmalı, doğacak kötü sonuçları öncesinden engellemiş olabiliriz.

Evliliği kötü anlamda etkileyecek davranışları önceden görmüş olursak en başından bazı şeyleri anlamış ve verilecek olan kararları buna göre vermiş oluruz. Günümüzde evlilik yaş ortalamasındaki yükselme bir bakıma evlilik açısından iyi bir şeydir. İnsanların olgunlaşıp, bazı şeyleri daha iyi görmesi, anlaması ve evliliğin nasıl bir kavram olduğunu bilmeleri gerekir. Yaşın evlilikte en önemli unsurlardan biri olması günümüzde daha fazla bilinmekte ve bireyler daha doğru kararlar almaktadır. Çünkü küçük yaşta yapılan evliliklerde bireyler bir aile olmanın sorumluluğunu kimi zaman ciddi anlamda taşıyamaz, daha kendilerini yeni yeni tanımaya başlamışken hayatının en önemli kararlarından biri olan evliliğe adım atmış olurlar.

Bu da bireylerin yanlış evlilik yapmalarına ve artan boşanmalara sebep olabilmektedir. Doğru kararlar vermek için bireyin olgunlaşması ve kendini geliştirmesi gereklidir aksi takdirde kötüye giden evlilikler ve huzursuz aile tablosu çizilmektedir. Evlilikte bir önemli husus ile bireylerin bireylerin kültürel ve sosyal anlamdaki farklılıklarıdır. Kişi bazen farklı bir kültürden biriyle evlilik yapmak ister yada yapar, bazıları bu farklılıklara rağmen güzel evlilik ve iyi bir aile yapısı oluştururken kimileri de bu farklılıklar sebebiyle evliliklerinde büyük sorunlar yaşamaktadır.

Evlilikte Kültür ve Aile Yapısının Önemi

Uyuşmayan kültürler, aile yapısı, sosyal yaşantı kişileri başta etkilemese de bireyler zaman geçtikçe bu farklılığı görebilir ve aralarında çatışma yaşamaya başlayabilir. Bireylerin kimi zaman düşünceleri ve duyguları uyuşmaz ve bu evlilikler de kötü sonuçlanabilir. Yaşanan kültür farklılıkları, kişinin evlenmesi ile bazen sosyal hayatının değişmesi kişiler arasındaki bağların kopmasına sebep olabilmektedir. Bazen de evlendikten sonra birey karşısındaki kişinin üzerinde baskılar kurar ve bir taraf daha ağırlıklı kararlar verir bu da evlilik kurumunun zedelenmesine ve bireylerin bu durumdan olumsuz etkilenerek işin boşanmaya kadar gitmesine sebep olabilmektedir.

Evlilik aslına bakılırsa tam da hayatların dönüm noktası olmakla beraber doğru kişiyle karşılaşma sonrasında yapılan evlilikler ise hem bireyleri hemde aile kavramını olumlu bir şekilde etkilemektedir. Doğru zamanda doğru kişiyle yapılan evlilik beraberinde iyi bir sevgi bağı, saygı ve birbiriyle olan uyumu getirmektedir. Bu evliliklerde dünyaya gelen bireylerin de daha sağlıklı bir ruh halinin ortaya çıkmasına aksi takdirde yanlış yapılan evliliklerde ise dünyaya gelen bireylerin daha fazla sorun yaşamasına sebep olabilmektedir. Evlilik güçlü bir bağdır ve bireyin ömrü boyunca sürmesini istediği bir durumdur, kişilerin birbiriyle olan uyumunun güzel olması ile birlikte daha sağlıklı bir evlilik süreceği herkes tarafından bilinmektedir.

Aradaki dengeyi iyi kurmalı ve bazı şeyleri oluruna bırakmamak gerekir aradaki sorunları karşılıklı şekilde çözmek ve birbirlerine olumlu yönden bakarak herşeyin daha iyi olacağını bilmek gerekir. Bazen birbirlerini uzun uzun dinlemek, birbirlerini anlamak ve aralarında ki empatiyi iyi anlamda sağlayarak bireyler mutlu bir evliliğe ulaşabilirler. Herşeyden sürekli şikayet etmek, mutsuz gözükmek karşımızdaki kişiyi de olumsuz yönden etkileyerek aradaki dengeyi bozarak yeni sorunlara yol açabilmektedir. Yaşanan sorunlar olsa bile evlilikte en önemli unsur iletişimdir.

Evlilikte Iletişimin Önemi

İletişim asla kopmamalı bireyler birbirinden uzaklaşmamalıdır çünkü yaşanan sorunlar çocukları da etkileyerek aile kavramının kötüye gitmesine neden olabilir. Unutulmaması gereken bir diğer ayrıntı ise evlilik iki kişinin bir yaşaması olarak algılanmamalı iki kişinin birlikte yaşayabilme becerisidir. Birinizin kendinde sevdiği özellikleri diğerinin yok etmesi aralarında çatışmaya neden olur birbirinizi anlayabilir ve kararlarına saygı duyarak evliliği daha iyi yerlere getirme çabasına girmelisiniz. Sonuç olarak evlilik doğru zamanda doğru insanı bulduğunuz da ve en önemlisi buna gerçekten hazır olunduğunda gerçekleştirilmelidir. Bireylerin aile olma sorumluluğunu taşıyabilecek beceriye sahip olmaları ve çoğu zaman önceliğinin ailesi olduğunu bilmeleri gerekmektedir. En önemlisi evlilikte en önemli şey sevgidir. Kayıtsız şartsız sevmeyi ve bu sevgiyi göstermekten korkmayın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*